Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πρόταση για την κτιριακή υποδομή δημοτικού και Γ/σιου - ΛΤ Καλλιάνων



Β'   Ε Ν Ω Σ Η                                             Κιάτο 3-8-2016  
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                        Αρ. Πρωτ. 33                                    
               Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ/νση: ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 37
               20200 ΚΙΑΤΟ
         ΤΗΛ/FAX: 27420-22621

                                                                                 ΠΡΟΣ: Δήμο Σικυωνίων
ΚΟΙΝ. – Περιφέρεια Πελοποννήσου
-          Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου
-          Δνση ΔΕ ν. Κορινθίας

Πρόταση για κτιριακή υποδομή δημοτικού και  Γ/σιου - ΛΤ Καλλιάνων

Στους Καλλιάνους Κορινθίας, πρωτεύουσα του πρώην Καποδιστριακού δήμου Στυμφαλίας και της σημερινής Δημοτικής ενότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων, σ’ ένα τεράστιο οικόπεδο περίπου 6,8 στρεμμάτων, λειτουργεί από παλιά το Γ/σιο – ΛΤ Καλλιάνων ενώ εδώ και λίγα χρόνια το 6θέσιο και σήμερα 5θέσιο Δημοτικό σχολείο, το οποίο προέκυψε από συγχώνευση των ολιγοθέσιων δημοτικών των όμορων χωριών. Μετά τη νέα πραγματικότητα που προέκυψε, η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή, που συμπληρώθηκε με μία προκατασκευασμένη αίθουσα βαρέως τύπου, δεν επαρκεί για την συστέγαση των δύο σχολείων στο ίδιο μεγάλο οικόπεδο. Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας για πολλοστή φορά κάνει την παρακάτω τεκμηριωμένη πρόταση που πρέπει άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή:


  • Κατασκευή σχολικής μονάδας ή πτέρυγας αιθουσών συμπληρωματικά στο υπάρχον σχολικό κτίσμα και στο τεράστιο υπάρχον οικόπεδο , στο οποίο συστεγάζονται σήμερα το Γ/σιο-ΛΤ Καλλιάννων και το δημοτικό Καλλιάνων και κατόπιν την πλήρη οριοθέτηση, στον ίδιο χώρο, των δύο σχολείων. Όσο και αν είναι ή θεωρείται δύσκολη η προτεινόμενη λύση, πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή και είμαστε βέβαιοι ότι τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν μπορούν να ξεπεραστούν. Κατά την άποψή μας έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει εδώ και χρόνια αυτή η πρόταση, επειδή αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση, ώστε και οι δύο σχολικές μονάδες ν' αναπτυχθούν μελλοντικά και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα με τις κοινές ειδικότητες εκπ/κών και την έγκαιρη εφαρμογή των υποστηρικτικών δομών εκπ/σης και την ένταξή τους σε ζώνες εκπ/κής προτεραιότητας.
  • Μέχρι να υιοθετηθεί η παραπάνω ενδεδειγμένη λύση, τα δύο σχολεία πρέπει να συλλειτουργήσουν στον ίδιο χώρο, όντας όμως οριοθετημένα και καμιά σκέψη για μεταστέγαση του ενός ή του άλλου σχολείου δεν πρέπει να επικρατήσει. Άλλωστε στις 25/7/2016 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων μετά από βάσιμες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και παρεμβάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, της τοπικής κοινωνίας, του συλλόγου διδασκόντων και της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, καταψήφισε την προτεινόμενη μεταστέγαση του Γ/σίου-ΛΤ Καλλιάνων στο Κεφαλάρι. Ήδη οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων με πνεύμα συναδελφικότητας και συνεργατικότητας έχουν χωρίσει αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία και έχουν ορίσει ώστε τα διαλλείματα των δύο σχολείων να μη συμπίπτουν κατά το μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου διδακτικού ωραρίου. Απομένει στο δήμο Σικυωνίων και στις τεχνικές του υπηρεσίες να οριοθετήσουν κατάλληλα το υπάρχον προαύλιο και να κατασκευάσουν την υποδομή που χρειάζεται.
Καλούμε το Δήμο Σικυωνίων αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρότασή μας και να δρομολογήσουν άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Στράτος Παγδάτογλου                                                                      Λίτσα Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου